Publicerat: 2016-12-19 5 bästa hos BOiU under 2016

Vi ger stöd och råd, informerar, påverkar och stärker barns och ungas röster. Det här är det som vi är nöjdast med i år. Tack för att du varit med oss i arbetet – och god jul och gott nytt år!

Möten med barn

Över tusen barn och unga från F-klass till årskurs 9 har vi mött i klassrummen. 600 av dem har också fått testa vår nya vägg­kalender med barnrättstema. Bläddra i kalendern.

Unga experter på sjukhuset

Fem olika grupper av barn och unga hjälper nu barnsjukhuset att bli ännu bättre på bemötande, information och forskning. Läs bloggen.

Jubileum

Ungdoms­maga­sinet Word ­fira­de 10 år med sitt extra­tjocka 50:e nummer. Av unga, för unga – sedan 2006. Läs alla numren på hemsidan.

Ny, roligare hemsida

Nu är det lättare att snabbt hitta rätt på vår hemsida för den som behöver hjälp.

Familjerätten

Efter vårt långvariga påverkansarbete så erbjuder familjerätten nu efter­samtal vid vårdnadstvister – för både barn och föräldrar.

Sämst!

Kommuner och domstolar blundar för barnets bästa när de flyttar ensamkommande mot deras vilja. I år har vi givit juridisk hjälp och/eller stöd till drygt 40 personer i denna situation.

Jullovstips

mlarbok-omslag

Målarboken ”Mina ­rättigheter” finns att skriva ut från vår hemsida. Där hittar du också mer material om barns och ungas rättigheter.

Korta informationsfilmer  om barns och ungas rättigheter för dig som jobbar inom Uppsala kommun eller landsting eller är politiker.

Bli medlem!

Gillar du vad vi gör? Stöd oss ­genom att bli medlem.

Kontakta BOiU

Barnombudet i Uppsala län är en ideell förening. Vi arbetar i Uppsala län.

BOiU är helt fristående från kommun, region och stat. Vi har inget myndighetsansvar och inga myndighetsbefogenheter.

Läs mer om vad vi gör här.

Vi som jobbar här

Drottninggatan 8
753 10 Uppsala

018-69 44 99

boiu@boiu.se

Prenumerera på BOiU:s nyhetsbrev

Material om rättigheter

Vi har en massa material för barn, föräldrar, politiker och personer som möter barn och som vill lära sig mer om barnets rättigheter.

Klicka på knappen så hittar du målarbok, affisch, filmer och annat.

Klicka här