Publicerat: 2018-11-09 9 november

I en tidigare lucka berättade vi om att vi varit ute bland femteklassare i kommunen för att höra deras synpunkter på hur de tycker det är att vara barn i Uppsala. Under kulturnatten fick de barn som ville rösta på de synpunkter som tagits upp på flest skolor. Vinnare: fler och säkrare övergångsställen!

Många femteklassare i Uppsala tycker också att det borde finnas fler poliser ute på gatorna. Andra vill även se bättre gatubelysning samt fler farthinder och lägre maxhastigheter.

Trafik och trygghet är viktiga frågor som politikerna bryr sig om. Du som barn har möjlighet att påverka hur du vill att din kommun ska se ut när det gäller exempelvis trafik/trygghet/säkerhet.

Novemberkalendern

I BOiU:s novemberkalender öppnas en ny ”lucka” som handlar om barnets rättigheter årligen varje dag fram till 20 november (Barnkonventionens födelsedag). Följ här på hemsidan, på Facebook eller Instagram. Många av bilderna tecknades av barn i Uppsala för att vara en del av konstverket Tusen barn tecknar framtiden.

Prenumerera på BOiU:s nyhetsbrev

Material om rättigheter

Vi har en massa material för barn, föräldrar, politiker och personer som möter barn och som vill lära sig mer om barnets rättigheter.

Klicka på knappen så hittar du målarbok, affisch, filmer och annat.

Klicka här