Publicerat: 2018-01-16 Äntligen är Barnrätt för alla-materialet klart!

Materialet för projektet Barnrätt för alla är nu färdigt. Materialet är framför allt tänkt för barn och unga som har behov av konkret material med stöd av bild, symboler och tecken.

Med stöd av materialet är det lätt att diskutera barns rättigheter utifrån konkreta frågor och vardagsnära situationer. Till materialet finns handledningar och lektionsförslag.

Materialet är anpassat för barn i särskolan, nyanlända barn, barn med särskilda behov, förskolebarn och grundskolebarn upp till mellanstadiet.

Till allt material finns handledning. Skriv ut och använd det material som passar just dina elever eller använd projektor. På hemsidan kan ni läsa mer om barnkonventionen, spela memory online och använda den digitala versionen av Samspel.

På hemsidan barnrättföralla.se är det möjligt att kostnadsfritt skriva ut material samt använda delar av materialet interaktivt och direkt på skärm.

Kontakta projektledare Josefin (se rutan), eller beställ materialet direkt på butik.boiu.se

Josefin Högberg

Josefin Högberg

Projektledare Likarättsprojektet

Josefin är speciallärare och arbetar med Likarättsprojektet.

018 700 99 38

josefin.hogberg@boiu.se 

Barnrätt för alla-material

Beställ eller skriv ut material om barns rättigheter, anpassat för barn och unga som har behov av konkret materiel med stöd av bild, symboler och tecken.

Helt kostnadsfritt!

barnrättföralla.se

Prenumerera på BOiU:s nyhetsbrev

Material om rättigheter

Vi har en massa material för barn, föräldrar, politiker och personer som möter barn och som vill lära sig mer om barnets rättigheter.

Klicka på knappen så hittar du målarbok, affisch, filmer och annat.

Klicka här