Publicerat: 2018-05-24 BOiU inleder samarbete med Fyrisfjädern

BOiU inleder ett samarbete med Uppsala KFUM Badmintonklubb Fyrisfjädern. I ett första steg kommer BOiU att utbilda de vuxna ledare som håller i Fyrisfjäderns alla badmintonläger för barn och unga i sommar. I ledarutbildningen kommer frågor om delaktighet och rätt till stöd att tas upp samt effektiva sätt att leda barn som går i samklang med barns rättigheter.

Fyrisfjädern kommer i sin tur att bidra med att förmedla den samlade information om var barn och unga kan få hjälp utifrån olika slags problematik som finns på BOiU:s hemsida.

– Det känns jätteroligt att BOiU äntligen har inlett ett samarbete med en verksamhet inom idrottsvärlden. Vi vet att det är sammanhang som betyder mycket för barn och unga, och där det kan finnas utrymme att utveckla arbetet utifrån barnets rättigheter.  Vi är glada att Fyrisfjädern har kontaktat oss och ser fram emot fortsatt samarbete med dem och kanske i framtiden även andra inom idrottsvärlden, säger Lisa Skiöld, verksamhetschef på Barnombudet i Uppsala län som tillsammans med Karin Mellin från BOiU håller i utbildningarna.

Första utbildningstillfället är torsdag 24 maj kl 17.00-18.45 på Fyrisfjäderns arena.

Lisa Skiöld

Barnombud. Ordförande i Barnskyddsrådet.

Lisa arbetar med samverkan, påverkan och information, samt med stödärenden. Hon är verksamhetschef och personalansvarig.

018-700 99 31

lisa.skiold@boiu.se

Karin Mellin

Förstärkare, barns och ungas röster

Karin arbetar med att stärka barns och ungas röster, samt med stödärenden. Hon har också hand om vår skolverksamhet, Barnrättskalendern, Typ så här och Guldkantsbidraget.

018-700 99 37

karin.mellin@boiu.se

Prenumerera på BOiU:s nyhetsbrev

Stöd oss!

Vi har mycket material för både barn, unga och vuxna. Nästan allt är gratis!

Klicka här