Publicerat: 2018-10-24 Föreläsning 15 nov – Alkisbarn och stolt! med Hillevi Wahl

Kl 15.30 – 17.00, på BOiU, Drottninggatan 8. En trappa upp utan hiss. Plats bytes om behov av tillgänglighetsanpassning finns.

“Jag heter Hillevi Wahl, och är krönikör, författare, trebarnsmamma, alkisbarn och gammal matmissbrukare – och allt det där är jag så himla stolt över! Låt mig berätta varför!”
Så inleder Hillevi Wahl sin uppskattade föreläsning där hon på ett mångsidigt, personligt och humoristiskt sätt berättar om sina egna erfarenheter av missbruk och hudlöshet.

Många av oss går omkring med ett stort längtanshål i magen. Ett stort hål i magen eller i hjärtat som vi ibland fyller med mat, alkohol, tabletter, arbete eller droger. Men vad är det vi hungrar och törstar efter, egentligen? Och hur blir man en riktigt bra supermamma till tre känsliga barn, när man inte har haft en sådan mamma själv?

Hillevi Wahl är ambassadör för kampanjen Hjärnkoll, vars främsta syfte är att få människor att våga prata om psykisk ohälsa. Hon är också utsedd till Årets Junis-kompis med motiveringen: “Hillevi Wahl är en stark och orädd röst som når många vuxna med sina kloka tankar kring barns rättigheter och om vuxenvärldens ansvar för att sätta barnens bästa i fokus. Genom sitt djupa engagemang och sin vilja att själv agera i frågor som rör barns utsatthet är hon en föredömlig
vuxen och en riktig Junis-kompis.”

Fria entré, men begränsat antal platser.
Anmälan till aurora.gonzalez@nbv.se senast 13 november garanterar plats samt smörgås med dryck som serveras från kl. 15.00.

 

Lisa Skiöld

Barnombud. Ordförande i Barnskyddsrådet.

Lisa arbetar med samverkan, påverkan och information, samt med stödärenden. Hon är verksamhetschef och personalansvarig.

018-700 99 31

lisa.skiold@boiu.se

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Stöd oss!

Ge ditt stöd till barns och ungas rättigheter i Uppsala

Barnombudet i Uppsala län är den som ser till att barns rättigheter gäller på riktigt.

Vi är helt fristående och har stora möjligheter att agera för barns och ungas rättigheter.

Klicka här