fbpx

Publicerat: 2023-08-21 Föreläsningar om barn och unga, nätet och sexualitet

En stor del av de barn som hängs ut med nakenbilder på sociala medier är i mellanstadieåldern. Förövarna är många gånger barn.

Den 5 september arrangerar vi två föreläsningar om sexuella kränkningar på nätet. Föreläsare är Jonas Karlsson på Ecpat. Ecpat är en internationell organisation som arbetar för att stoppa sexuella övergrepp och sexuell exploatering mot barn.

Klockan 13-16 för dig som arbetar med barn: Hur kan vi lära av barn och stötta vid uthängningar på nätet? Grönvallsalen på Akademiska sjukhuset, Uppsala.

Klockan 18-19 för föräldrar och alla andra: Vad gör barnen på nätet? Om sex, barnens strategier och vad som händer när någonting går fel. Sensus lokaler på Drottninggatan 4, Uppsala. I samverkan med Sensus Uppsala.

  • Ecpats rapport Jag tittade bara, jag gjorde inget elakt handlar om barns utsatthet på exposekonton – konton på sociala medier som olovligt postar nakenbilder. Rapporten visar bland annat att en stor del av barnen som hängs ut på exposekonton är i mellanstadieåldern och att förövarna många gånger är äldre barn.
  • Nude på nätet är Ecpats enkätundersökning om barns och ungas erfarenheter av och inställning till bilder, sexuella kränkningar, hot och övergrepp på nätet.
  • Ecpats metodhandbok Barnet som expert är ett verktyg för alla som arbetar med undersökningar om och med barn och som söker nya vägar att samla in data och göra barn delaktiga.

Anmälan

Detta formulär är inte längre tillgängligt.

Lisa Skiöld

Barnombud. Ordförande i Barnskyddsrådet.

Lisa arbetar med samverkan, påverkan och information, samt med stödärenden. Hon är verksamhetschef och personalansvarig.

018-700 99 31

lisa.skiold@boiu.se

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Stöd oss!

Ge ditt stöd till barns och ungas rättigheter i Uppsala

Barnombudet i Uppsala län är den som ser till att barns rättigheter gäller på riktigt.

Vi är helt fristående och har stora möjligheter att agera för barns och ungas rättigheter.

Klicka här