Warning: Declaration of Custom_Menu_Wizard_Walker::walk($elements, $max_depth) should be compatible with Walker::walk($elements, $max_depth, ...$args) in /var/www/vhosts/boiu.se/httpdocs/wp-content/plugins/custom-menu-wizard/include/class.walker.php on line 1320

Warning: Declaration of Custom_Menu_Wizard_Sorter::walk($elements, $max_depth = 0) should be compatible with Walker::walk($elements, $max_depth, ...$args) in /var/www/vhosts/boiu.se/httpdocs/wp-content/plugins/custom-menu-wizard/include/class.sorter.php on line 73
Grupp | Barnombudet i Uppsala län

Publicerat: 2016-08-15 Grupp

Skolan är barnens arbetsplats och arbetsmiljölagen gäller. Barnen har rätt att må bra och känna sig trygga i skolan. Det är även viktigt för de vuxna i barnens närhet att veta att de har det bra.

Nedan tar vi ett exempel som handlar om ifall en skolgård ska göras om. Ni kan göra på liknande sätt med andra frågor.

Skolgården ska göras om

Om ditt barn vill kunna påverka hur skolgården ska utformas är det viktigt att du lyssnar och tar barnet på allvar. Ge även råd om hur barnet kan ta upp detta i skolan och erbjud dig att stötta och hjälpa till. Det är ju barnen själva som vet bäst hur en väl fungerande skolgård ska se ut, och hur den ska kännas trygg.

Om barnet tycker det känns svårt att själv ta upp det i skolan så erbjud dig att prata med berörda.

Förmodligen är det fler barn som vill få förändringar, då kan det vara bra att samla flera föräldrar och på det viset påverka skolan och initiera dem att lyssna på barnen.

Du kan alltid kontakta oss på BOiU om du har frågor eller vill ha hjälp med det här eller andra saker.

 brglas-min

Mer om barnrättsbeslut

Läs mer här om hur barns och ungas rättigheter kan tillgodoses när det ska tas beslut. BOiU kan hjälpa till!

Karin Mellin

Förstärkare, barns och ungas röster

Karin arbetar med att stärka barns och ungas röster, samt med stödärenden. Hon har också hand om vår skolverksamhet, Barnrättskalendern, Typ så här och Guldkantsbidraget.

018-700 99 37

karin.mellin@boiu.se

Prenumerera på BOiU:s nyhetsbrev

Stöd oss!

Vi har mycket material för både barn, unga och vuxna. Nästan allt är gratis!

Klicka här