Publicerat: 2020-01-31 Johanna – juristpraktikant

Hej! Jag heter Johanna och är praktikant hos Barnombudet i Uppsala län i samband med att jag skriver mitt examensarbete på juristprogrammet. Min dröm är att jobba som jurist hos en organisation som på något sätt bidrar till att de mänskliga rättigheterna förverkligas. Det var därför jag valde att söka praktik hos Barnombudet i Uppsala län.

Praktiken har varit väldigt lärorik och rolig. Jag har bland annat fått vara med på barnrättslektioner och lunchhäng på Gränbyskolan, skriva ett remissvar och hjälpa till med överklaganden. Det bästa med att vara juristpraktikant hos BOiU är att få se hur ens juridiska kunskap kan vara till nytta för föreningens verksamhet, de varierande arbetsuppgifterna och, sist men inte minst, de snälla kollegorna. Ibland har det känts svårt att vara den enda ”juristen” på plats men det är samtidigt just det som har gjort praktiken så lärorik.

Jag skulle rekommendera alla juriststudenter som är intresserade av barnrätt eller mänskliga rättigheter generellt att göra praktik hos BOiU!

 

#vipåboiu

Under hashtaggen #vipåboiu skriver nya och gamla medarbetare och praktikanter om sitt arbete.

Följ hashtaggen på Instagram och Facebook för att få uppdateringar om nya medarbetare hos oss.

Prenumerera på BOiU:s nyhetsbrev

Stöd oss!

Ge ditt stöd till barns och ungas rättigheter i Uppsala

Barnombudet i Uppsala län är den som ser till att barns rättigheter gäller på riktigt.

Vi är helt fristående och har stora möjligheter att agera för barns och ungas rättigheter.

Klicka här