Publicerat: 2018-08-31 Kostnadsfritt seminarum om intervjumetod för barn

Är du och din verksamhet nyfikna på det datorbaserade verktyget In my shoes? Metoden har länge och med stor framgång använts vid intervjuer med barn i England inom såväl sjukvård, socialtjänst som rättsväsende.

Kom på ett kostnadsfritt seminarium för att ta reda på om metoden passar er!

Under seminariet presenteras In my shoes och nypublicerade svenska forskningsresultat om metoden. På plats finns David Glasgow som har arbetat med metoden länge i England.

Seminariet hålls på engelska, men det går bra att ställa frågor på svenska.

BOiU och Uppsala universitet samarbetar kring att erbjuda tvådagarsutbildningar i In my shoes. Se separat ruta på sidan.

Kostnadsfritt seminarium

När? 11 september, kl 13-14.30

Var? Drottninggatan 8, Uppsala

Anmälandelta.boiu.se

Bli certifierad användare av In my shoes

  • Nästa utbildningstillfälle: Den 15 och 17 april 2020, kl 9-16. För att bli en certifierad användare av metoden krävs närvaro båda dagarna. Dagen mellan kursdagarna avsätts åt eget arbete – intervjuer med två barn (ca 1,5 timme/per intervju). Sista anmälningsdag 14 dagar före utbildningsstart.

Intervjumetoden In my shoes hjälper barn ca 3-11 år att berätta vad de har varit med om och hur de har det. In my shoes har även prövats för äldre barn och vuxna med kommunikationssvårigheter. Under intervjun används ett särskilt datorprogram. Läs mer.

Utbildning i In my shoes kan vara ett sätt att öka kompetensen i samtal med yngre barn och är en möjlighet att öka barns delaktighet.

    • Plats: BOiU, Drottningg 8. En trappa upp utan hiss; ange eventuella tillgänglighetskrav vid anmälan.
    • Pris: 4000 kr (ej moms). Fakturering sker i samband med anmälan. Avbokning utan kostnad senast 14 dagar före utbildningsstart, därefter återbetalning mot sjukintyg.
    • Ta med: bärbar dator. Du behöver ha behörighet att installera program på din dator eftersom IMS kommer att installeras på denna dator. Lånedator finns ej.

Utbildningen ges endast endast om tillräckligt många anmäler sig.

Lunch ordnas på egen hand.

Boka plats

Anmäl dig nedan. Om evenemanget blir fullbokat tillämpar vi reservlista och kontaktar dig så snart det blir en plats ledig.

Arrangemang som hålls i BOiU:s lokaler på Drottninggatan 8 är en trappa upp utan hiss. Om behov finns av bättre tillgänglighet så bokar vi annan lokal. Föranmälan är viktig så att vi kan meddela eventuellt lokalbyte.


Upplysning: Du har valt ett arrangemang som inte är kostnadsfritt.


Fakturering

Det arrangemang som du valt är inte kostnadsfritt.

Ja
Du måste markera denna ruta.

Lisa Skiöld

Barnombud. Ordförande i Barnskyddsrådet.

Lisa arbetar med samverkan, påverkan och information, samt med stödärenden. Hon är verksamhetschef och personalansvarig.

018-700 99 31

lisa.skiold@boiu.se

Prenumerera på BOiU:s nyhetsbrev

Stöd oss!

Ge ditt stöd till barns och ungas rättigheter i Uppsala

Barnombudet i Uppsala län är den som ser till att barns rättigheter gäller på riktigt.

Vi är helt fristående och har stora möjligheter att agera för barns och ungas rättigheter.

Klicka här