Publicerat: 2018-08-31 Kostnadsfritt seminarum om intervjumetod för barn

Är du och din verksamhet nyfikna på det datorbaserade verktyget In my shoes? Metoden har länge och med stor framgång använts vid intervjuer med barn i England inom såväl sjukvård, socialtjänst som rättsväsende.

Kom på ett kostnadsfritt seminarium för att ta reda på om metoden passar er!

Under seminariet presenteras In my shoes och nypublicerade svenska forskningsresultat om metoden. På plats finns David Glasgow som har arbetat med metoden länge i England.

Seminariet hålls på engelska, men det går bra att ställa frågor på svenska.

BOiU och Uppsala universitet samarbetar kring att erbjuda tvådagarsutbildningar i In my shoes. Se separat ruta på sidan.

Kostnadsfritt seminarium

När? 11 september, kl 13-14.30

Var? Drottninggatan 8, Uppsala

Anmälandelta.boiu.se

Bli certifierad användare av In my shoes

Intervjumetoden In my shoes hjälper barn ca 3-11 år att berätta vad de har varit med om och hur de har det. In my shoes har även prövats för äldre barn och vuxna med kommunikationssvårigheter. Under intervjun används ett särskilt datorprogram. Läs mer.

Utbildning i In my shoes kan vara ett sätt att öka kompetensen i samtal med yngre barn och är en möjlighet att öka barns delaktighet.

  • Plats: BOiU, Drottningg 8, en trappa upp utan hiss. Kontakta oss om vi ska tillgänglighetsanpassa.
  • Datum: Kl 9-16 den 14 januari och 16 januari. För att bli en certifierad användare av metoden krävs närvaro båda dagarna. Dagen mellan kursdagarna avsätts åt eget arbete – intervjuer med två barn.
  • Pris: 3000 kr (ej moms).
  • Ta med: bärbar dator. Du behöver ha behörighet att installera program på din dator eftersom IMS kommer att installeras på denna dator. Lånedator finns ej.
  • Anmälandelta.boiu.se

Lunch ordnas på egen hand.

 

Lisa Skiöld

Barnombud. Ordförande i Barnskyddsrådet.

Lisa arbetar med samverkan, påverkan och information på olika nivåer, samt med stödärenden. Hon är också personalansvarig.

018-700 99 31

lisa.skiold@boiu.se

Prenumerera på BOiU:s nyhetsbrev

Material om rättigheter

Vi har en massa material för barn, föräldrar, politiker och personer som möter barn och som vill lära sig mer om barnets rättigheter.

Klicka på knappen så hittar du målarbok, affisch, filmer och annat.

Klicka här