Välkommen, kommunutvecklare!

Välkommen till ditt nya jobb på Barnombudet! Vi hoppas att du ser fram emot att förverkliga dina förslag och idéer för Uppsala med oss i sommar. På den här sidan finns information om ditt sommarjobb som kommunutvecklare hos oss.

Frågor? Kontakta dina handledare på 018 69 44 99 (tryck 3) eller handledare.kommunutvecklare@boiu.se. Observera att du inte kan skicka sms till telefonnumret.

Allmänt

Du kommer under tre veckors tid att jobba vardagar ca klockan 9-16 med start den 24 juli. Arbetet sker tillsammans med cirka 20 andra ungdomar och flera handledare.

Under vecka ett kommer du att lära dig om barnkonventionen, media, politik och påverkan. Därefter kommer du i grupp med andra kommunutvecklare att välja ett förslag som ni försöker förverkliga under två veckors tid.

Du har en timmes lunchrast kl. 12.00-13.00 där du kan äta gemensamt med dina kollegor på Barnombudets kontor. Kom ihåg att ta med dig matlåda. Vi har mikrovågsugn, kyl och frys som du gärna får använda.

Information inför första dagen

Vi träffas kl. 09.00 måndagen den 24:e juli på Barnombudets kontor på Drottninggatan 8. Gå in i byggnaden och ta sedan trappan upp en våning.

Kom i tid! Vi inleder med obligatorisk information inför jobbperioden. Om du är sen eller sjuk är det viktigt att du anmäler det.

Portkoder kommer på sms några dagar innan din första arbetsdag.

Kom ihåg att ta med dig ditt utskrivna och undertecknade regeldokument. Om du är under 18 år när du börjar jobba hos oss måste du även ha en vårdnadshavares signatur. Du måste ha med regeldokumentet för att kunna börja jobba.

Du behöver inte ta med dig ett utdrag ut belastningsregistret för att jobba hos oss.

Regeldokumentet skickas på mejl från Uppsala kommun. Om du inte har en skrivare hemma, kontakta oss så snart som möjligt så postar vi ett papper till dig.

Sjukanmälan

Sjukanmäl dig till på 018 69 44 99 (tryck 3) eller handledare.kommunutvecklare@boiu.se. Observera att du inte kan skicka SMS till telefonnumret.

Sjukanmälan ska göras varje dag som du är sjuk.

Frågor?

Vi kommer gå igenom mycket mer praktisk information på första dagen, bland annat om löneutbetalningar och annat praktiskt.

Om du har en fråga som inte kan vänta får du gärna kontakta oss.

Om Barnombudet

Barnombudet i Uppsala län är en ideell förening.

Vi arbetar i lokalt, regionalt och nationellt med bas i Uppsala.

Vi har idéburet offentligt partnerskap med Uppsala kommun och Region Uppsala.

Vi är helt fristående från kommun, region och stat. Det ger oss stora möjligheter att agera för barns och ungas rättigheter.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Stöd oss!

Ge ditt stöd till barns och ungas rättigheter i Uppsala

Barnombudet i Uppsala län är den som ser till att barns rättigheter gäller på riktigt.

Vi är helt fristående och har stora möjligheter att agera för barns och ungas rättigheter.

Klicka här