Välkommen, kommunutvecklare!

Välkommen till ditt nya jobb på BOiU! Vi hoppas att du ser fram emot att förverkliga dina förslag och idéer för Uppsala med oss i sommar. På den här sidan finns information om ditt sommarjobb som kommunutvecklare hos oss.

Frågor? Kontakta din handledare Max Otterman på 018-410 10 33 eller max.otterman@boiu.se. Observera att du inte kan skicka SMS till telefonnumret. Om du inte når fram, skicka ett mejl eller lämna ett röstmeddelande.

Allmänt

Du kommer under tre veckors tid att jobba vardagar ca kl. 9-16 med start den 26 juli och avslutning den 13 augusti. Arbetet sker tillsammans med tjugotre andra ungdomar och två handledare.

Under vecka ett kommer du att lära dig om barnkonventionen, media, politik och påverkan. Därefter kommer du i grupp med andra kommunutvecklare att välja ett förslag som ni försöker förverkliga under två veckors tid.

Du har en timmes lunchrast kl. 12.00-13.00 där du kan äta gemensamt med dina kollegor på BOiU:s kontor. Kom ihåg att ta med dig en matlåda. Vi har mikrovågsugnar och kylskåp som du gärna får använda.

Information inför första dagen

Vi träffas kl. 09.00 måndagen den 26:e juli på BOiU:s kontor på Drottninggatan 8. Gå in i byggnaden och ta sedan trappan upp en våning. Om du inte hittar in kan du ringa Max på 018-410 10 33

Det är viktigt att du kommer i tid då vi kommer inleda med obligatorisk information inför jobbperioden. Om du är sen eller sjuk är det viktigt att du anmäler det till Max.

Kom ihåg att ta med dig ditt utskrivna och undertecknade regeldokument. Om du är under 18 år när du börjar jobba hos oss måste du även ha en vårdnadshavares signatur. Om du inte har med regeldokumentet får du inte börja jobba.

Du behöver inte ta med dig ett utdrag ut belastningsregistret för att jobba hos oss.

I år skickar Uppsala kommun endast ut regeldokumentet per e-post. Om du inte har en skrivare hemma, kontakta Max på max.otterman@boiu.se så snart som möjligt så postar vi en fysisk kopia till dig.

Viktigt om Coronaviruset/Covid-19

Uppsala kommun ska ha skickat dig information om de regler som gäller kring Coronaviruset. Om du upplever ett eller flera av följande symptom vill vi att du sjukanmäler dig:

 • Feber
 • Hosta
 • Snuva
 • Halsont
 • Huvudvärk
 • Illamående
 • eller annan andningspåverkan

Du kan även läsa Uppsala kommuns riktlinjer för sommarjobbare här.

Sjukanmälan

Sjukanmäl dig till Max på 018-410 10 33 (sms:a inte, utan ring) eller max.otterman@boiu.se.

I övrigt gäller kommunens egna riktlinjer:

 • Tänk på att hålla avståndet, den sociala distansen, till andra personer på arbetsplatsen
 • Tvätta händerna ofta och noga med tvål och vatten – det räddar liv
 • Undvik att ta och peta dig själv i ansiktet
 • Hosta och nys i armvecket

Toalett finns direkt till höger när du kommer in till dörren. Tvätta händerna innan du går in i lokalerna.

Frågor?

Vi kommer gå igenom mycket mer praktisk information på första dagen, bland annat om löneutbetalningar och annat praktiskt. m du har en fråga som inte kan vänta får du gärna kontakta din handledare Max på 018-410 10 33 eller max.otterman@boiu.se.

Max jobbar oregelbundna tider och är inte alltid anträffbar, även under kontorstid. Skicka gärna ett SMS eller mejl så får du svar så snart som möjligt.

Max Otterman

Projektassistent

Max arbetar med barn- och ungdomsinflytande på BOiU, med projektfinansiering och administration av Guldkantsbidraget. Han har också hand om BOiU:s sommarjobbare.

max.otterman@boiu.se

guldkant@boiu.se

018-410 10 33

Prenumerera på BOiU:s nyhetsbrev

Stöd oss!

Ge ditt stöd till barns och ungas rättigheter i Uppsala

Barnombudet i Uppsala län är den som ser till att barns rättigheter gäller på riktigt.

Vi är helt fristående och har stora möjligheter att agera för barns och ungas rättigheter.

Klicka här