Välkommen, kommunutvecklare!

Välkommen till ditt nya jobb på Barnombudet! Vi hoppas att du ser fram emot att förverkliga dina förslag och idéer för Uppsala med oss i sommar. På den här sidan finns information om ditt sommarjobb som kommunutvecklare hos oss.

Frågor? Kontakta din handledare Karin Sehlin på 018-700 99 35 eller karin.sehlin@boiu.se. Observera att du inte kan skicka SMS till telefonnumret. Om du inte når fram, skicka ett mejl eller lämna ett röstmeddelande.

Allmänt

Du kommer under tre veckors tid att jobba vardagar ca kl. 9-16 med start den 25 juli och avslutning den 12 augusti. Arbetet sker tillsammans med tjugotre andra ungdomar och två handledare.

Under vecka ett kommer du att lära dig om barnkonventionen, media, politik och påverkan. Därefter kommer du i grupp med andra kommunutvecklare att välja ett förslag som ni försöker förverkliga under två veckors tid.

Du har en timmes lunchrast kl. 12.00-13.00 där du kan äta gemensamt med dina kollegor på Barnombudets kontor. Kom ihåg att ta med dig en matlåda. Vi har mikrovågsugnar och kylskåp som du gärna får använda.

Information inför första dagen

Vi träffas kl. 09.00 måndagen den 25:e juli på Barnombudets kontor på Drottninggatan 8. Gå in i byggnaden och ta sedan trappan upp en våning. Om du inte hittar in kan du ringa Karin.

Det är viktigt att du kommer i tid då vi kommer inleda med obligatorisk information inför jobbperioden. Om du är sen eller sjuk är det viktigt att du anmäler det.

Kom ihåg att ta med dig ditt utskrivna och undertecknade regeldokument. Om du är under 18 år när du börjar jobba hos oss måste du även ha en vårdnadshavares signatur. Om du inte har med regeldokumentet får du inte börja jobba.

Du behöver inte ta med dig ett utdrag ut belastningsregistret för att jobba hos oss.

I år skickar Uppsala kommun endast ut regeldokumentet per e-post. Om du inte har en skrivare hemma, kontakta Karin så snart som möjligt så postar vi ett papper till dig.

Sjukanmälan

Sjukanmäl dig till Karin på 018-700 99 35 eller karin.sehlin@boiu.se.

Toalett finns direkt till höger när du kommer in till dörren. Tvätta händerna innan du går in i lokalerna.

Frågor?

Vi kommer gå igenom mycket mer praktisk information på första dagen, bland annat om löneutbetalningar och annat praktiskt. Om du har en fråga som inte kan vänta får du gärna kontakta Karin.

Karin Sehlin

Chefredaktör Word

Karin är chefredaktör för Word. Hon arbetar också med stödärenden och har hand om kommunens sommarjobbare.

018-700 99 35

karin.sehlin@boiu.se

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Stöd oss!

Ge ditt stöd till barns och ungas rättigheter i Uppsala

Barnombudet i Uppsala län är den som ser till att barns rättigheter gäller på riktigt.

Vi är helt fristående och har stora möjligheter att agera för barns och ungas rättigheter.

Klicka här