Välkommen, kommunutvecklare!

Välkommen till ditt nya jobb på BOiU! Vi hoppas att du ser fram emot att förverkliga dina förslag och idéer för Uppsala med oss i sommar. På den här sidan finns information om ditt sommarjobb som kommunutvecklare hos oss.

Frågor? Kontakta din handledare Max Otterman på 073-073 16 04 eller e-post max.otterman@boiu.se.

Allmänt

Du kommer under tre veckors tid att jobba vardagar ca kl. 9-16 med start den 20 juli och avslutning den 7 augusti. Arbetet sker tillsammans med sjutton andra ungdomar och två handledare.

Under vecka ett kommer du att lära dig om barnkonventionen, media, politik och påverkan. Därefter kommer du i grupp med andra kommunutvecklare att välja ett förslag att försöka förverkliga under två veckors tid.

Du har en timmes lunchrast kl. 12.00-13.00 där vi äter gemensamt på BOiU:s kontor. Glöm inte att ta med dig en matlåda. Vi har mikrovågsugnar och kylskåp som du gärna får använda.

Information inför första dagen

Vi träffas kl. 09.00 måndagen den 20 juli på BOiU:s kontor på Drottninggatan 8. Gå in i byggnaden och ta sedan trappan upp en våning. Om du inte hittar in kan du ringa Max på 073-073 16 04.

Det är viktigt att du kommer i tid då vi kommer inleda med obligatorisk information inför jobbperioden. Om du är sen eller sjuk är det viktigt att du anmäler det till Max.

Glöm inte att ta med dig ditt undertecknade regeldokument. Om du är under 18 år när du börjar jobba hos oss måste du även ha en vårdnadshavares signatur.

Viktigt om Coronaviruset/Covid-19

Uppsala kommun ska ha skickat dig information om de regler som gäller kring Coronaviruset. Om du upplever ett eller flera av följande symptom vill vi att du sjukanmäler dig:

 • Feber
 • Hosta
 • Snuva
 • Halsont
 • Huvudvärk
 • Illamående
 • eller annan andningspåverkan

Sjukanmälan

Sjukanmäl dig till Max på 073-073 16 04 eller e-post max.otterman@boiu.se.

I övrigt gäller kommunens egna riktlinjer:

 • Tänk på att hålla avståndet, den sociala distansen, till andra personer på arbetsplatsen
 • Tvätta händerna ofta och noga med tvål och vatten – det räddar liv
 • Undvik att ta och peta dig själv i ansiktet
 • Hosta och nys i armvecket

Toalett finns direkt till höger när du kommer in till dörren. Tvätta händerna innan du går in i lokalerna.

Frågor?

Vi kommer gå igenom mycket mer praktisk information på första dagen, bland annat om löneutbetalningar och annat praktiskt. Om du har en fråga som inte kan vänta får du gärna kontakta din handledare Max på 073-073 16 04 eller e-post max.otterman@boiu.se.

Max jobbar oregelbundna tider och är inte alltid anträffbar, även under kontorstid. Skicka gärna ett SMS eller mejl så får du svar så snart som möjligt.

Max Otterman

Projektassistent

Max arbetar med barn- och ungdomsinflytande på BOiU, med projektfinansiering och administration av Guldkantsbidraget. Han har också hand om BOiU:s sommarjobbare.

max.otterman@boiu.se

guldkant@boiu.se

018-410 10 33

Prenumerera på BOiU:s nyhetsbrev

Stöd oss!

Ge ditt stöd till barns och ungas rättigheter i Uppsala

Barnombudet i Uppsala län är den som ser till att barns rättigheter gäller på riktigt.

Vi är helt fristående och har stora möjligheter att agera för barns och ungas rättigheter.

Klicka här