fbpx

Publicerat: 2019-03-26 Ronja – juristpraktikant

Hejsan! Mitt namn är Ronja och jag är juristpraktikant på Barnombudet i Uppsala län, en praktik som jag kombinerar med att skriva uppsats i barnrätt.

Någonting jag verkligen gillar med lagen är att den är till för alla. Lagen kan ju vägleda i så många olika situationer! Lagen är dock inte helt enkel att förstå sig på alla gånger, varför det är bra att det finns sådana ställen som just BOiU som kan hjälpa en att förstå sina rättigheter, skyldigheter och rättsläget i stort – helt gratis. Till BOiU kan du som barn, ungdom eller vuxen med frågor rörande just barnrätt vända dig för att förstå lagen.

Det är därför som jag har valt att ha praktik på BOiU. För att BOiU försöker att göra barnrätten lite mer tillgänglig för alla, vilket är häftigt att vara en del av. Så vad gör jag om dagarna då? Jo, hittills har jag bland annat förklarat och stöttat i vad en har för rättigheter som barn när en känner sig otrygg hemma och inte kan bo där, förklarat vem som har rätt till att gå i skolan på ett skolsjukhus och hjälpt till med att skriva en överklagan.

#vipåbarnombudet

Under #vipåbarnombudet skriver nya och gamla medarbetare och praktikanter om sitt arbete.

Följ hashtaggen på Instagram och Facebook för att få uppdateringar om nya medarbetare hos oss. Länkarna öppnas i nya flikar.

Lisa Skiöld

Barnombud

Lisa är personalansvarig. Hon tar emot jobbansökningar via mejladressen nedan, och sköter anställningsintervjuer.

Observera att praktikansökningar görs här.

018-700 99 31

ansokan@boiu.se

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Stöd oss!

Ge ditt stöd till barns och ungas rättigheter i Uppsala

Barnombudet i Uppsala län är den som ser till att barns rättigheter gäller på riktigt.

Vi är helt fristående och har stora möjligheter att agera för barns och ungas rättigheter.

Klicka här