Warning: Declaration of Custom_Menu_Wizard_Walker::walk($elements, $max_depth) should be compatible with Walker::walk($elements, $max_depth, ...$args) in /var/www/vhosts/boiu.se/httpdocs/wp-content/plugins/custom-menu-wizard/include/class.walker.php on line 1320

Warning: Declaration of Custom_Menu_Wizard_Sorter::walk($elements, $max_depth = 0) should be compatible with Walker::walk($elements, $max_depth, ...$args) in /var/www/vhosts/boiu.se/httpdocs/wp-content/plugins/custom-menu-wizard/include/class.sorter.php on line 73
Samhället | Barnombudet i Uppsala län

Publicerat: 2016-08-15 Samhället

Barn har rätt att vara med och påverka, men de kan behöva lite hjälp från dig som vuxen. Så här tipsar vi barn och unga att jobba om de vill föreslå att kommunen bygger en cykelbana. Du kan hjälpa dem att hitta till rätt personer, förklara hur processen går till. Var uppmuntrande och förklara att det kan ta lång tid innan något beslut fattas i frågan.

Om det i stället handlar om ett beslut som redan är taget – till exempel att en ny cykelbana ska byggas – så kan du höra med kommunen om någon dialog är inplanerad eller föreslå att en sådan ska bli av.

Du kan alltid kontakta oss på BOiU om du har frågor eller vill ha hjälp med det här eller andra saker.

 brglas-min

Mer om barnrättsbeslut

Läs mer här om hur barns och ungas rättigheter kan tillgodoses när det ska tas beslut. BOiU kan hjälpa till!

Karin Mellin

Förstärkare, barns och ungas röster

Karin arbetar med att stärka barns och ungas röster, samt med stödärenden. Hon har också hand om vår skolverksamhet, Barnrättskalendern, Typ så här och Guldkantsbidraget.

018-700 99 37

karin.mellin@boiu.se

Prenumerera på BOiU:s nyhetsbrev

Stöd oss!

Vi har mycket material för både barn, unga och vuxna. Nästan allt är gratis!

Klicka här