Ordredaktionen 2017

Publicerat: 2019-03-28 Sommarredaktör/daglägerledare för 10-15-åringar sökes 

För dig som har kunskaper både inom journalistik och av att arbeta med barn och unga – det här är en chans att få kombinera dessa färdigheter.  

Ord är en tidning som görs av barn och ungdomar i åldern 10-15 år i Uppsala. Tidningen görs i ett samarbete mellan Bibliotek Uppsala och BOiU. Den är gratis och finns bland annat på grundskolor och bibliotek i Uppsala kommun. 

Vi söker två redaktörer för arbetet med nästa nummer, som ska produceras under en sommarlovsvecka 2019. Redaktörerna ansvarar för arbetsledning och journalistisk coachning av redaktionen, och ska se till att materialet passar ihop med tidningsmallen och fyller upp en hel tidning. Till sin hjälp har redaktören ett antal ungdomsledareLayouten görs av vår kommunikatör efter lägerveckan.  

Arbetet sker i åldersindelade grupper, en på Gottsundabiblioteket och en på Stadsbiblioteket i Uppsala. Deltagarna lär sig under din ledning om grunderna i att göra en tidning, genomför intervjuer och reportage och skriver, fotar och illustrerar.  

Du behöver ha erfarenhet av att arbeta med barn och/eller ungdomar, liksom journalistisk erfarenhet. Vana vid arbetsledning och Office 365/Sharepoint är meriterande. Arbetet är mycket intensivt så du behöver vara strukturerad och stresstålig. Före lägerveckan kommer du att få en grundläggande utbildning i barnets rättigheter och BOiU:s arbete. 

Omfattning och anställningsform

Timanställning, i huvudsak en veckas heltid, med visst för- och efterarbete, totalt max 50 timmar. Lägerveckan är vecka 26 (24  28 juni 2019) 

Lön

Enligt överenskommelse. Vi har kollektivavtal med Unionen/IDEA 

Sista ansökan

23 april.  

Ansökan skickas till

ansokan@boiu.se. Skriv Tidningen Ord i ämnesfältet. 

Placering

På Gottsunda- eller Stadsbiblioteket i Uppsala 

Frågor om tjänsten

Mårten Markne, kommunikatör, som varit redaktör för detta upplägg under två somrar. marten.markne@boiu.se, 018 700 99 36 

Läs mer 

Ords hemsida med tidigare nummertidningenord.se 

Mer om arbetsplatsen: boiu.se/om-oss 

Logotyp för Ord - sommarlovstidningen hos Barnombudet i Uppsala län, BOiU

Ord – Uppsalas yngsta magasin

Ord är en tidning som görs av barn och ungdomar i åldern 10-15 år.

Ord görs i ett samarbete mellan Bibliotek Uppsala och BOiU.

Tidningen är gratis och finns på grundskolor och alla bibliotek i Uppsala kommun.

Läs alla nummer på Ords egen hemsida: tidningenord.se

Följ arbetet med Ord på Instagram och Facebook: #tidningenord

Mårten Markne

Kommunikatör och it-ansvarig

Mårten har hand om kommunikation och håller i it och sånt på kontoret. Han arbetar också med stödärenden och tar hand om praoelever. Mårten är BOiU:s personuppgiftsombud.

018-700 99 36

marten.markne@boiu.se

Prenumerera på BOiU:s nyhetsbrev

Material om rättigheter

Vi har en massa material för barn, föräldrar, politiker och personer som möter barn och som vill lära sig mer om barnets rättigheter.

Klicka på knappen så hittar du målarbok, affisch, filmer och annat.

Klicka här