Publicerat: 2017-03-17 Stor blir liten i #bytposition

Vad händer om vi vänder på positionerna ung/vuxen? BOiU tar reda på det genom att sätta kommunalrådet Caroline Hoffstedt i skolbänken och låta elever utvärdera hennes arbete.

#bytposition heter BOiU:s event där åldersmaktordningen sätts under lupp. Är det alltid rimligt att vuxna sätter dagordningen? Vad händer om positionerna byts? Det kollar vi i vecka 12.

Under onsdag förmiddag kommer kommunalrådet Caroline Hoffstedt (S) att ta plats som högstadieelev på Palmbladsskolan. Hon går på lektioner, äter i matsalen tillsammans med elever och får absolut inte dricka kaffe i lärarrummet.

Under eftermiddagen kommer ungdomar från Palmbladsskolan att kontrollera och bedöma kommunalrådets prestationer utifrån hur hon tar hänsyn till ungas delaktighet och principen om barnets bästa.

Allt syns så klart på sociala medier under hashtaggen #bytposition.

– Jag tycker att det är väldigt roligt att Caroline ställer upp på det här experimentet. Det ska bli spännande att höra hur hon upplever det att vara elev igen, säger Fredrik Norén som arbetar med barns och ungas delaktighet på BOiU.

#bytposition kommer också att dyka upp hela veckan i sociala medier genom inslag som ifrågasätter vuxnas makt över barn och sätter dem i skrattspegel.

Fredrik Norén

Barns och ungas delaktighet. Chefredaktör Word.

Fredrik är chefredaktör för gymnasietidningen Word och har hand om sommarjobbare. Han tar också stödärenden.

018-700 99 35

fredrik.noren@boiu.se

Prenumerera på BOiU:s nyhetsbrev

Material om rättigheter

Vi har en massa material för barn, föräldrar, politiker och personer som möter barn och som vill lära sig mer om barnets rättigheter.

Klicka på knappen så hittar du målarbok, affisch, filmer och annat.

Klicka här