fbpx

Publicerat: 2023-10-25 Turnéhöst med barnets rättigheter i nya nyhetsbrevet

Jag har de senaste veckorna träffat tjänstepersoner och politiker i några av kommunerna i Uppsala län och lyssnat på hur de arbetar med barnrätt.

Något som slagit mig är hur mycket bra verksamhet och hur många bra människor det finns i vårt samhälle. Det är skönt att tänka på det mitt i kampen för att varje barn ska få sina rättigheter tillgodosedda. För vi ser ju också hur mycket det är som fortfarande behöver ändras.

Vi jobbar som vanligt på alla möjliga sätt och nivåer; i klassrum med teater och workshop, genom att ta fram nya metoder och funktioner kopplade till föräldraskap, eller som en del av nationella utredningar. En sådan utredning ligger till delvis grund för ett nytt regeringsförslag om åldersgränser och direktåtkomst till vårdjournal.

Du som får det här kan bidra till barnrätten på många sätt – troligen i ditt arbete, men också genom att bli medlem hos oss, eller att sprida vidare något i det här nyhetsbrevet.

Lisa Skiöld
Verksamhetschef på Barnombudet

Läs hela nyhetsbrevet (öppnas i ny flik).

Äldre nyhetsbrev finns här.

Prenumererar gör du med formuläret här nedanför.

Lisa Skiöld

Barnombud. Ordförande i Barnskyddsrådet.

Lisa arbetar med samverkan, påverkan och information, samt med stödärenden. Hon är verksamhetschef och personalansvarig.

018-700 99 31

lisa.skiold@boiu.se

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Stöd oss!

Ge ditt stöd till barns och ungas rättigheter i Uppsala

Barnombudet i Uppsala län är den som ser till att barns rättigheter gäller på riktigt.

Vi är helt fristående och har stora möjligheter att agera för barns och ungas rättigheter.

Klicka här