Warning: Declaration of Custom_Menu_Wizard_Walker::walk($elements, $max_depth) should be compatible with Walker::walk($elements, $max_depth, ...$args) in /var/www/vhosts/boiu.se/httpdocs/wp-content/plugins/custom-menu-wizard/include/class.walker.php on line 1320

Warning: Declaration of Custom_Menu_Wizard_Sorter::walk($elements, $max_depth = 0) should be compatible with Walker::walk($elements, $max_depth, ...$args) in /var/www/vhosts/boiu.se/httpdocs/wp-content/plugins/custom-menu-wizard/include/class.sorter.php on line 73
Uppstart för Children's programs ledarutbildning | Barnombudet i Uppsala län

Publicerat: 2019-10-23 Uppstart för Children’s programs ledarutbildning

Region Norrbotten är först ut med att vilja ha en ledarutbildning i metoden Children’s program. Regionen har skrivit en avsiktsförklaring där de pekar på sitt stora intresse för metoden som riktar sig till både barn och föräldrar i familjer där det förekommer missbruk och beroende av alkohol eller andra droger.

BOiU och Region Norrbotten genomför ett första planeringsmöte i november 2019. Målet är främst att skapa en strategi för ett genomförande av en utbildningsinsats som leder fram till en certifiering av ledare i Children’s program-metoden. Planen är utbildningsstart i mars 2020.

Children’s program

Samtalsmetoden Children’s program kan förbättra relationerna i familjer där någon vuxen är nykter missbrukare.

Inom projektet ska ledare i metoden utbildas över hela Sverige. Vi ska också ta fram en klassrumsmetod för att berätta för barn om missbruk, med syftet att hitta barn i som lever i missbruksmiljö eller med en nykter missbrukare, men som inte har fått stöd.

Children’s program är ett treårigt projekt (start 1 juli 2019) som drivs av BOiU med stöd från Arvsfonden.

Projektet har en egen hemsida: childrensprogram.se

 

arvsfonden

Kontakta Children’s program

childrensprogram@boiu.se

Vill du särskilt nå Lars eller Helén så hittar du dem på:

Lars Lewerth: lars.lewerth@boiu.se, 0705929393

Helén Olsson: helen.olsson@boiu.se, 0705331966

Prenumerera på BOiU:s nyhetsbrev

Stöd oss!

Vi har mycket material för både barn, unga och vuxna. Nästan allt är gratis!

Klicka här