Warning: Declaration of Custom_Menu_Wizard_Walker::walk($elements, $max_depth) should be compatible with Walker::walk($elements, $max_depth, ...$args) in /var/www/vhosts/boiu.se/httpdocs/wp-content/plugins/custom-menu-wizard/include/class.walker.php on line 1320

Warning: Declaration of Custom_Menu_Wizard_Sorter::walk($elements, $max_depth = 0) should be compatible with Walker::walk($elements, $max_depth, ...$args) in /var/www/vhosts/boiu.se/httpdocs/wp-content/plugins/custom-menu-wizard/include/class.sorter.php on line 73
Vi träffar hundratals barn | Barnombudet i Uppsala län

Publicerat: 2019-08-28 Vi träffar hundratals barn

Som en del av vårt arbete för att stärka barns röster träffar vi i början av varje hösttermin hundratals femteklassare – just nu är vi ute på tolv olika skolor.

Rätten att bli lyssnad på och att få vara delaktig är en viktig del av Barnkonventionen. Därför innehåller lektionspasset möjligheter för barnen att framföra sina åsikter och förbättringsförslag om ämnen och områden som rör dem. Detta vidarebefordrar vi sedan till berörda beslutsfattare.

Varje elev får varsitt ex av Barnrättskalendern – en läsårskalender med en massa bra-att-veta om barnets rättigheter. Köp kalendern här.

 

 

 

Karin Mellin

Förstärkare, barns och ungas röster

Karin arbetar med att stärka barns och ungas röster, samt med stödärenden. Hon har också hand om vår skolverksamhet, Barnrättskalendern, Typ så här och Guldkantsbidraget.

018-700 99 37

karin.mellin@boiu.se

Prenumerera på BOiU:s nyhetsbrev

Stöd oss!

Vi har mycket material för både barn, unga och vuxna. Nästan allt är gratis!

Klicka här