fbpx

Publicerat: 2019-05-07 Zarnigor – mångfaldsstudier

Hej! Zarnigor heter jag och är praktikant på  Barnombudet i Uppsala län under vårterminen. Jag går kandidatprogrammet i mångfaldsstudier på Stockholms universitet.

Jag ser fram emot att få praktisera det jag lärt mig under mina tre år på universitetet. Min utbildning har varit väldigt teoretisk och det ska bli intressant att få en inblick i hur intersektionella och normkritiska perspektiv kan appliceras i ett faktiskt förändrings- och likarättsarbete.

Människors lika värde, rätt att vara olika och ha lika möjligheter är frågor som jag brinner för. Ett av de effektiva sätten att stärka rättigheterna är att öka kunskaper kring det. Hos barn och unga kan behovet av stöd och råd vara extremt stort, det är därför som jag har valt att ha praktik på BOiU. För att kunna bidra till att stärka barns och ungas röster, så att de ska våga ta ställning i samhället.

Hittills har jag bland annat hunnit vara med på ett möte med elever på en förskola, träffat lärarstudenter för att samla tankar och åsikter kring #likarättsprojektet och varit med på dialogmöte mellan barn och politiker, skrivit remissvar och sökt upp kontaktuppgifter till politiker.

#vipåbarnombudet

Under #vipåbarnombudet skriver nya och gamla medarbetare och praktikanter om sitt arbete.

Följ hashtaggen på Instagram och Facebook för att få uppdateringar om nya medarbetare hos oss. Länkarna öppnas i nya flikar.

Lisa Skiöld

Barnombud

Lisa är personalansvarig. Hon tar emot jobbansökningar via mejladressen nedan, och sköter anställningsintervjuer.

Observera att praktikansökningar görs här.

018-700 99 31

ansokan@boiu.se

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Stöd oss!

Ge ditt stöd till barns och ungas rättigheter i Uppsala

Barnombudet i Uppsala län är den som ser till att barns rättigheter gäller på riktigt.

Vi är helt fristående och har stora möjligheter att agera för barns och ungas rättigheter.

Klicka här